Kulturno društvo Grajski oktet

Zgornji Tuštanj 1, 1251 Moravče, Slovenija

GSM +386 (0)41 356 755, E-pošta info@grajskioktet.si

 

Letni koncert

»N’coj je pa ena lepa noč,« je v petek, 26. avgusta 2011, zazvenelo po atriju gradu Tuštanj, ko so se fantje Grajskega okteta postavili na oder, s pogledom pozdravili množico pričakujočih poslušalcev, prisluhnili začetnemu akordu in z glasbo pretrgali napeto tišino.

Melodije svetlega tenorja, žametnega baritona in globokega basa so se ujemale v prekrasnih harmonijah in glasba izbranih pesmi je napolnila prostor …

Vsi tisti, ki so se odločili, da si ta petkov poletni večer popestrijo na tradicionalnem avgustovskem koncertu Grajskega okteta, bi zagotovo pritrdili zgornjim besedam. Pesmi o grenki pelin roži, galebu, pisanih poljih in veseli Dolenjski so nas namreč lepo uvedle v večer, zapolnile prvi del koncerta in nas pripravile na predstavitev projekta, na katerega so mladi pevci posebno ponosni – na svojo prvo zgoščenko.

 

Grajski oktet tako zdaj lahko poslušamo tudi v dvajsetih pesmih, ki so posnete na črno-rdečem cd-ju, okrašenim s starimi motivi. Potek snemanja, občutke in umetniški vidik so nam vsi sodelujoči predstavili skozi pogovor, ki pa ga je na koncu zamenjal stand-up nastop Tina Vodopivca. Njegove posrečene izjave so prav zares nasmejale občinstvo. A Tin ni bil edini gost koncerta, saj so kmalu zatem množico besed zamenjali romantični zvoki citer Tomaža Plahutnika. S citrami je večer postajal vse bolj in bolj čaroben in ta čarobnost se je v pesmi Dan ljubezni preselila tudi v srca, verjamem, da prav vseh, poslušalcev.

»Samo z navdušenjem lahko dosežemo veličastne stvari,« pravi misel. Mislim, da je to razlog, da smo lahko uživali v veličastnem glasbenem večeru, za katerega smemo reči: n’coj je b’la pa ena lepa noč …

 

Mirjam Šuštar

 

P.S. Zgoščenko Grajskega oketa z naslom Dober večer lubo dakle, lahko dobite v KZ Moravče, kavarnici Detelca in v cvetličani Markuš.

  Copyright© 2013 Kulturno društvo Grajski oktet. Vse pravice pridržane. Oblikovanje: mag. Blaž Slapar.